Stefano Battaglia

Scroll down for English version

Uitgebalanceerde mooie muziek

De Italiaanse pianist Stefano Battaglia speelt zowel klassieke kamermuziek als jazz. Hij balanceert voortdurend tussen beide genres. Stefano Battaglia maakte naam in de klassieke muziek, met een repertoire van barok tot modern, voordat hij de overstap maakte naar geïmproviseerde muziek.

Battaglia bracht eerder albums uit gewijd aan filmcomponist Pasolini en aan zijn grote voorbeelden Paul Bley en Bill Evans. Zijn meest recente album In the Morning staat in het teken van Alec Wilder, bekend als songschrijver voor Frank Sinatra en Peggy Lee. Wilder mengde in zijn muziek eveneens klassieke Europese vormen en technieken met de tradities uit de Amerikaanse jazz en songs.
Stefano Battaglia piano, Salvatore Maiore bas, Roberto Dani drums
Deze uitgebalanceerde mooie muziek is in Nederland te zien en horen op 11-1-2017 Bimhuis, 12-1 TivoliVredenburg Utrecht, 14-1 LantarenVenster

Op Battaglia’s zesde album voor ECM, getiteld In The Morning, reflecteert hij met zijn trio op het werk van de Amerikaanse componist Alec Wilder (1907 – 1980). Iemand die kamermuziek en opera’s schreef, maar bekend werd als songwriter voor Frank Sinatra en Peggy Lee. Stefano raakte geïnspireerd door Wilder via Keith Jarrett, die eerder ook werk van Wilder opnam, zoals Moon and Sand, Blackberry Winter en While We’re Young. 
Voor Batagglia zijn de jazzpianisten Paul Bley en Bill Evans eveneens grote voorbeelden.

Opnames uit 1946, waar Frank Sinatra werk van Alec Wilder dirigeert!

Broze kamerjazz met de Italiaanse klarinettist Gabriele Mirabassi

Ook van Alec Wilder: Blackberry Winter, door Keith Jarrett.

ENGLISH

Stefano Battaglia Trio
beautifully balanced music

The Italian pianist Stefano Battaglia plays both classical chamber music and jazz. He balances constantly between the two genres. Stefano Battaglia made his name in classical music, with a repertoire ranging from baroque to contemporary, before he moved to improvised music.
stefano-battaglia
Battaglia previously released albums dedicated to film composer Pasolini and great jazzpianist-examples Paul Bley and Bill Evans. 
His most recent album, In the Morning is dedicated to Alec Wilder, known as a songwriter for Frank Sinatra and Peggy Lee. In his music Wilder mixed classical European forms and techniques with the traditions of American jazz and songs. 

Stefano Battaglia piano, Salvatore Maiore bass, drums Roberto Dani

This beautifully balanced music can be seen & heard in the Netherlands on 11-1-2017 Bimhuis 12-1 TivoliVredenburg Utrecht, 14-1 LantarenVenster
 Rotterdam.

On Battaglia’s sixth album for ECM, entitled In The Morning, he reflects with his trio on the work of American composer Alec Wilder (1907-1980). Someone who wrote chamber music and operas, but became known as a songwriter for Frank Sinatra and Peggy Lee. Stefano got inspired by Wilder through Keith Jarrett, who recorded Wilder work as well, such as Moon and Sand, Blackberry Winter and While We’re Young.