Northsea Jazz Festival 2014 (3): Jason Lindner

Electro-groovejazz

Het Northsea Jazz Festival 2014 vindt plaats op 11, 12 en 13 juli in Ahoy, Rotterdam. In aanloop daar naar toe is er een serie blogs gewijd aan verschillende artiesten die dit jaar op NSJ spelen. De keuze van de bands & musici in deze serie blogs is zuiver ingegeven door persoonlijke interesse en nieuwsgierigheid.

Met zijn trio Now vs. Now maakt toetsenist Jason Lindner electrogrooves en jazzrock. Hij kwam op in hippe New Yorkse clubs en werd vorig jaar bekroond als #1 Rising Star Electronic Keyboards in de Downbeat Critics Poll. In de popwereld is hij bekend als producer en bandleider van Lauryn Hill en met Now vs. Now stort hij zich ook vol overgave op hiphop- en soulgrooves, maar dan wel met de lenigheid van een doorgewinterde jazzhead.
vrijdag 11 juli Darling 17:45

Als een spons zoog Lindner de jazztraditie in New York in zich op, maar gaf zich ook over aan het rijke palet aan andere muziekstijlen die in die stad aanwezig zijn: hip hop, blues, rock, salsa. 
En dit staat op zijn site: “ Weliswaar geworteld in de rijke harmonische wereld van de jazz, is hij daar toch ook weer niet mee getrouwd. Zijn muziek is echt ‘wereld’-muziek, beïnvloed door een kleurrijk leven van reizen en culturele ervaringen. Evengoed is zijn openheid daarin wel gebaseerd op virtuositeit op zijn instrument”

In het trio speelt hij met (de soms ook indiase ritmes zingende) bassist Panagiotis Andreou en drummer Justin Tyson. De in Athene geboren Andreou is bandleider bij NY Gypsy All Stars, de jonge Tyson komt uit de hiphopscene. De groep debuteerde in 2009 met het door Meshell Ndegeocello geproduceerde album Jason Lindner Gives You Now Vs Now. Dit voorjaar verscheen het album Earth Analog
NY Gypsy All Stars: ook heel leuk!

ENGLISH VERSION
Northsea Jazz Festival 2014 (3): Jason Lindner
Electro-groovejazz
Friday, july 11th, Darling 17:45
With his trio Now vs. Now keyboardist Jason Lindner plays electro grooves and jazz rock. He came up in trendy New York clubs and was awarded last year as # 1 Rising Star Electronic Keyboards in the Downbeat Critics Poll. In the pop world he is known as a producer and bandleader of Lauryn Hill. In Now vs. Now he throwes himself wholeheartedly into hip-hop and soul grooves, but with the agility of an experienced jazzcat .
jason lindner door la nena

(photo la nena). Like a sponge Lindner sucked up the jazz tradition in New York, but also dived into the rich palette of different musical styles that can be found in that city: hip hop, blues, rock, salsa. 
On his website: ““While grounded in jazz’s wealth of harmony, he is not married to it. His music is truly a world music, influenced by a colorful life of travel and cultural experience. Yet his openness is only served by his instrumental virtuosity.”
The trio plays with (the somteimes Indian rhythms singing) bassist Panagiotis Andreou and drummer Justin Tyson. Born in Athens Andreou is bandleader of the NY Gypsy All Stars; the young Tyson comes from the hip-hop scene. The group debuted in 2009 with the album produced by Meshell Ndegeocello ‘Jason Lindner Gives You Now Vs Now.’ This spring the album ‘Earth Analog’ was released