Ben van Gelder is weer beter geworden

Wat een goed concert was dat zondagavond van altsaxofonist Ben van Gelder, op 28 -9 in het Bimhuis.
Hij is weer beter gaan spelen; nog mooier, beheerster. Met een fraaie afwisseling tussen bedachtzame en spaarzame noten aan de ene kant tegenover snelle maar beheerste frases en licks. De composities en de stijl? Een soort lyrische cool-jazz.
Ben-van-Gelder-522x391Eindelijk weer eens een band met een vibrafonist erin! (Peter Schlamb). Gast in de band was gitarist Reinier Baas, die naadloos paste in het concept en eveneens subtiel en prachtig speelde. Maar die heeft niet meegedaan op de CD – want dat is een all-USA band. Hieronder het titelnummer van de CD Reprise, die op deze avond werd gepresenteerd. (Pirouet records)
De bezetting: Mark Turner – tenor, Craig Weinrib – drums, Sam Harris – piano, Rick Rosato – bass, Peter Schlamb – vibes en Ben van Gelder – altsax/ basclarinet

 

hier nog een video van Ben van Gelder & Reinier Baas, in duoconcert

A very good concert that was with alto saxophonist Ben van Gelder, 28-9-13 at the Bimhuis.
His playing became even better, more beautiful, with more control. With a nice alternation between thoughtful and sparse notes on the one hand against rapid but controlled phrases and licks. The compositions and style? A kind of lyrical cool jazz.
Finally again a band with vibraphonist it! (Peter Schlamb). Guest in the band was guitarist Reinier Baas that seamlessly fit into the concept and also played subtle and beautifully. But who didn’t participate in the CD – because there we see an all-USA band.
Mark Turner – tenor, Craig Weinrib – drums, Sam Harris – piano, Rick Rosato – bass, Peter Schlamb – vibes and Ben van Gelder – alto sax / bass clarinet

Plaats een reactie